Kaleme aldığım bu yazı içeriği açısından hiç bir eleştiriye yer vermezken, sadece yol haritasına odaklanmayı hedef gösteren ve sonuç odaklı istekleri temelleyen bir yazıdır.
Şimdi; bugüne kadar hep konuştuk, yazdık, çizdik fakat; elde ettiğimiz sonuçlar doğrusuyla eğrisiyle Türkiye’nin bağımsızlığı ve halkımızın güzel geleceği için yeterli olmadığını görmekteyiz. Bu doğrultuda bugüne kadar izlenen yolların yeniden gözden geçirilmesi zaruret olmuştur. Elimizdeki tüm kazanımlar yitirilmiştir. Bugün karşı güç sadece AKP değildir. Daha büyük bir karşı devrim süreci vardır.
Şöyle bir hayal dünyamızı geniş tutalım.
İnsanlık ilk iletişimini birbirine dokunarak,konuşarak ,sonrasında ateşle haberleşerek, kuşlarla, ulaklarla, postacılarla hep bir yolla iletişim içerisinde olmuştur.
Zaten gündelik hayatın içerisinde her attığımız bir adım iletişimin adımıdır. Bu yüzden; hayatımızın her alanında iletişim çok önemlidir.
Bugün iletişim o kadar kuvvetli duruma geldi ki; insanoğlu bir tuşla Dünya’nın dört bir yanına ulaşabilen bir teknolojiye sahiptir. Böylelikle küçülen bir Dünya’ya sahip olduğumuzu bilmeliyiz, zamanın önemi daha çok artmıştır. Rekabet ölçüsü değişmiştir.
Düzen öyle bir oturmuştur ki; her şey bir sistematiğe bağlanmıştır. Şimdi demek ki; karşımızda bir sistem var.
Bu yapı tüm kapital üretim araçlarının alt yapısını oluşturmuş.
Bunu Dünya’nın dört bir yanında siyasal, ekonomik, sosyal, kültürel, bilimsel her alanda endüstriyel noktaya taşımıştır.
Hata bunu birazcık daha genişletirsek; insanoğlu bu endüstriyelleşmenin arkasında kendine yeni bir “yapay zeka” oluşturmuştur.
Yapay zeka nedir?
Bir sistematik içerisinde her türlü soyut ve somut varlığın davranış biçimlerini kayıt altına alarak,
onları kontrol altında tutup bir veri tabanı oluşturup geçmiş ve gelecek kaydını tutan anlayışa
hatta; onları rol model alarak sanki; bu hayatın içinde yaşıyormuş gibi hareket eden sistematiğe “yapay zeka” denir.
Buna günümüzün en yakın örneği ; kullandığımız her türlü internet aracının bizlerin duygularından, mantığına yazdığımız tüm her şeyin kayıt altına alınması veya endüstriyelleşen Dünya düzeninde insanların yerine çalışma hayatını makinaların devir aldığı bir anlayış en büyük bu işin kanıtıdır.
Demek ki; Dünya düzenin farklı bir noktaya evriliyor.
Kıt kaynakların paylaşımından yola çıkıp prometeusa doğru yürüyen insanlık hayal gücünün karşısında kendisini durduramayacak.
Fakat; bu evrende insanlığın varlığından yokluğuna adaletsizliklerin karşısında mücadele eden kitlelerin var olduğunu unutmamamız gerekiyor.
Yani arkadaşlar; mücadelemiz zor. Fakat ; temel kurtuluş felsefemiz ise bitmeyen bir mücadele aşkının insanlık ve memleket sevgisi olduğunu iyi görmemiz gerekiyor.
Yani ; bugün benim derdim her zaman ki; bataklığı kurutmak olduğunu yeniden belirtmek isterim.
Düşünsenize ; mücadeleni veriyorsun fakat; yeniden aynı sorunlarla insanlığa karşı suç işlendiğini görüyorsun.
Demek ki; sisteme karşı mücadele etmediğimiz müddetçe bizlerin davası amacına ulaşmayacaktır.
Değerli arkadaşlarım bağımsız bir mücadele hattına ihtiyacımız vardır. Zamanın değerini bilerek mücadele hattı oluşturup sistematiğimizin olması şarttır !
Benim sizlere önerilerim olacaktır. Bunlar ;
1- Öz eleştiri kültürünü kendimize nakş edeceğiz. İlk önce bir yola çıkabilmek için kendimizi sorgulamamız gerekiyor.
2- Diyaliektik kültürünü kazanacağız. Bu karşılıklı iki kişinin bir araya geldiği vakit ; bir düşünce üzerinden tartışırken tez, antitez ,analiz ve sentez anlayışının tartışmaya vuku bulduğu anda büyük bir kazanım elde edebileceğimizi bilmemizden geçiyor.
3- Güvenilir, kollektif ve paylaşıma açık kişilerin bir araya gelmesiyle mecburiyettir.
4- Olaylara bir bütün olarak ele almamız gerekiyor.
5- Ekonomik temelleri çözümlemek bugünün şartlarında en asli realist görevimizdir. Bugüne kadar ki ; en büyük eksik ekonomi olmuştur.
6- Bu dörtlü temel yapı oluşturulduktan sonra bir örgütlenme modeli çizilmesi şarttır. Bu modelin ışında yola çıkacak olan ekipler sahada sağlam bir dil kullanmak zorundadır.
7- Bunlar küçük,orta ve büyük planlarla saptamaları yapılması gerekiyor.
8- Bu saptamaların hepsi sonuç odaklı olması gerekiyor. Bir araya gelen düşünce ve kişilerin enerjileri doğru şekilde amacına uygun hareket ettirilmelidir.
Bugünkü; gelinen noktada bizlerin memleketimizin geleceğine dair kaybedecek bir şeylerimizin olmadığını bilerek, mevki ve makamların , delegasyonların,günü birlik siyasi çıkışların ve yerel rantların bir şey ifade etmeyeceğini bilmemiz gerektirdiğini karşı devrim güçlerinin dağıtılması için emek cephesinin oluşturulması gerektiğini bu durumu ilk önce memleketimizin bekası ve insanoğlu için dirayetli bir refleks göstermesi gerektiğini bizlerin önüne koymaktadır.
Bunun için bizlerin bağımsızlık mücadelesi için bir araya gelmesi gerektiğini hatırlatır.
Hepinizi memleketimize sahip çıkmaya davet ederim.
Bu memleket bizim.